dinsdag 11 december 2018

HobbelendeBierviltjes400f

Geschiedenis

Geschiedenis

Rond oktober 1973 is C.V. De Hobbelende Bierviltjes opgericht. Aan de bar, onder het genot van de nodige spirituele drankjes, in Dorpshuis "De Gaffelaar", de Residentie van de vereniging, te Zwartewaal, onder de bezielende leiding van Henny v.d. Zanden. Iemand die wist wat "Carnaval" was en het wilde proberen om dat uit te dragen in het kleine dorp Zwartewaal.
De allereerste Prins was Dhr. van Oers. Daarna volgde er een scala aan Prinsen, met o.a. als derde Prins, Dirk Verhey, die later ook de 27ste Prins was.
De eerste jaren heetten de Prinsen allemaal "Prins Gaffel". Prins Gaffel I, Prins Gaffel II, enz.
Daarna kregen we o.a. Prins Hendrik I, Prins Andre, Prins Jacobus, Prins Bacchus, Prins Petrus II, Prins Jan I, Prins Jan II, Prins Hendrik II.
Prins Hendrik VIII (Henny v.d. Zanden), was de jubileum Prins. De 22ste Prins Carnaval in het jaar 1995.Carnavalsvereniging "De Hobbelende Bierviltjes" uit Zwartewaal, behorende bij de Gemeente Brielle, is uitgegroeid tot een sociaal voelende vereniging, die zich inzet om ook in Zwartewaal en omstreken, Carnaval tot een begrip te maken.

Sinds ongeveer 10 jaar heeft de vereniging ook een Senioren Prins en Prinses. Inmiddels zijn daar ook een Jeugd Prins en Prinses aan toegevoegd. Op 2 november 2002 is Carnavalsvereniging "De Hobbelende Bierviltjes" het dertigste Carnaval seizoen in gegaan.

op 4 nov 2016  hebben we ons 44 jarig jubileum gevierd met prins Jacob , prinses Catharina, hofdame Arja en onze jeugd prins Finny en prinses steffany  en senioreprinses Ria